truck trial, cb-trucktrial.cz, mercedes-benz, unimog

Na začátku měsíce října (4. a 5. 10. 2014) se jel poslední závod letošní sezóny, na kterém se rozhodovalo o letošním mistrovi v kategorii S2. Závod byl navíc významný tím, že se jelo po 8 letech opět v Jihlavě, kde se truck trial již jezdil. Jak však dopadl souboj o mistrovský titul?

Na rozdíl od některých větších kategorií, v té naší (S2) nebylo až do posledního závodu jasné, která posádka vyhraje mistrovský titul. Ve hře byla naše posádka (Jan Šebor/Jiří Vopalecký) a posádka z Truck Trial klubu Lom u Tachova (Tomáš Pražák/Ondřej Vodička). Od začátku tak bylo jasné, že každá malá chyba bude velmi drahá a je potřeba se těmto chybám vyhnout.

Narozdíl od našich největších soupeřů začal Jan Šebor a Jiří Vopálecký velmi dobře a vyvarovali se chybám. To stejné se nedá říct o posádce z TT klub Lom, kteří hned v první sekci nasbírali velký počet trestných bodů a rázem se tak ocitli na čtvrtém místě. V průběhu celé soboty byla však na prvním průběžném místě posádka z Racing Team Avia Future (Bohumír Čáp/Kateřina Ventluková) a tak bylo jasné, že pokud bude chtít Honza s Jirkou pomýšlet na titul, musí se dostat na první místo.

V každé sekci se naší posádce podařilo stahovat náskok na prvního a vše mělo ještě naději. Bohužel přišla poslední sekce v sobotu, ve které byl bahnitý terén a Jan s Jiřím vjížděli do sekce jako první. Nikdo tak nevěděl, co od terénu očekávat a jak moc je nebezpečný. Smůla byla obrovská a i když závodní Unimog dostal pořádný „záhul“ z bahna se vyjet nepodařilo. V této sekci měla naše posádka projetou pouze jednu branku, a rázem jsme tak dostali velký počet trestných bodů. Právě v ten moment se rozplynuly veškeré šance o titulu a vzhledem k tomu, že zbytek závodu pokračoval bez vetších komplikací bylo i jasné že naši největší konkurenti budou před námi. Vítězem letošního ročníku se tak stal Tomáš Pražák s Ondřejem Vodičkou v kategorii S2. Závod v Jihlavě vyhrál Bohumír Čáp s Kateřinou Ventlukovou.

Ko konci listopdu proběhne ještě oficiální vyhlášení mistrů, avšak sezóna je již za námi. Všem našim fanouškům děkujeme za podporu a těšíme se na další ročník.

Tvorba internetových stránek Kotous