truck trial, cb-trucktrial.cz, mercedes-benz, unimog

V polovině měsíce červen se konal třetí závod Českého Truck Trialu. Závod byl pořádán v nové lokalitě u Kadaně, konkrétně v lomu Milukovice. Naše posádka od začátku závodu bojovala o první místo a celý průběh závodů byl napjatý od první až po poslední sekci.

Třetí závod v pořadí byl kromě svého průběhu zajímavý také tím, že byl pořádán dvěmi organizacemi. Závod v lomu Mikulovice si vybralo vedení Českého Truck Trialu společně s německým vedení TTCD (Truck Trial club Deutschland). Místní návštěvníci tak mohli vidět netradiční závodní vozy, které běžně nejsou na českém truck trialu k vidění. Pro naší posádku to však novou konkurenci nepřineslo. Jediné k čemu došlo, bylo spojení kategorie S2 s kategorií S1. Nejmenší kategorie byla tvořena pouze třemi vozy (stejně jako v naší kategorie S2) německých posádek, a tak spojení těchto dvou kategorií se přímo nabízelo.

Od prvního okamžiku bylo jasné, že závod bude opět velmi vyrovnaný. Naši hlavní soupeři Tomáš Pražák/Ondřej Vodička a Bohumít Čáp/Kateřina Ventluková v letošní sezóně předvádí velmi kvalitní jízdy a nejinak tomu bylo i na třetím závodu. Snad jen chyba v podobě diskvalifikace za dotknutí ohraničení sekce, které se „povedlo“ Bohumíru Čápovi, lze považovat za chybu. Touto událostí se vytvořil bodový rozdíl mezi druhým a třetím místem a naše posádka Jan Šebor/Jiří Vopalecký se zapojili do přímého boje o první místo s posádkou z Truck Trial klub Lom u Tachova.

Během závodů měla naše posádka defekt pneumatiky a musela jet mezi jednotlivými sekcemi kolo vyměnit. K nové sekci stačila přijet ještě před vjetím prvního závodního auta, ale čas na prohlídnutí sekce byl velmi krátký. Snad právě z tohoto důvodu se naší posádce nepodařilo zajet sekci přesně tak, jak měla naplánováno a došlo zde k chybám, po kterých nám soupeři odskočili. Ani Tomáš Pražáks s Ondřejem Vodičkou nebyli bezchybní, a to především v momentě, kdy si při výjezdu srazili předním kolem tyčku branky a obdrželi trestné body za neprojetou bránu. Tím se opět snížil bodový rozdíl mezi prvním a druhým místem a závod až do poslední sekce neměl jasného vítěze. Opravdu se bojovalo až do poslední sekce! Bohužel už to nestačilo na to, aby naše posádka soupeře předehnala a o pouhých 10b. zůstala na druhém místě. První byl tedy Tomáš Pražák a Ondřej Vodička a na třetím místě skončil Bohumír Čáp s Kateřinou Ventlukovou.

Tvorba internetových stránek Kotous