truck trial, cb-trucktrial.cz, mercedes-benz, unimog

Konec dubna se nesl ve znamení zahájení sezóny Českého Truck Trialu 2014. Jak již bývá pravidlem, první závod se uskutečnil v tankodromu v Milovicích u Nymburka a to konkrétně 26. a 27. 4. Do tohoto závodu odstartovala naše posádka v novém složení!

Jak již bylo avizováno, naše posádka do prvního závodu odstratovala v novém složení. Po boku řidiče Jana Šebora nově usedl na místo navigátora Jiří Vopálecký. Jirka není v truck trialu žádný nováček, v minulosti již závodil společně s Pavel Vomáčkou a jako mechanik působil řadu let v Truck Trial klub Lom u Tachova. Své zkušenosti tak nyní zúročuje v našem týmu.

Během dopoledne prvního závodního dne byly jízdy jednotlivých posádek vyrovnané a naši nejčastější soupeři (Tomáš Pražák/Ondřej Vodička, Bohumír Čáp/Kateřina Ventluková, Jula Kalaš/Martin Hejkal) nevytvářeli žádné velké chyby, které by způsobily velké rozezstupy ihned po startu závodu. Jednotlivé tými se mezi sebou začaly rozdělovat až ke konci prvního závodního dne, ale to hlavní teprve přišlo až v neděli.

Ihned v první sekci se Bohumíru Čápovi podařilo se svým vozem „vymlíkovat“, tedy dotknout se pásky, která ohraničuje sekci. Následně tak posbíral velký počet trestných bodů a jeho souboj pokračoval už jen o třetí a čtvrté místo. Druhou vyřazenou posádkou ze hry byla dvojce Jula Kalaš a Martin Hejkal, kterým se rovnež v první sekci druhý závodní den doslova roztrhla převodovka a celý závod tak pro ně skončil. Boj o první místo zůstal tedy mezi naší posádkou a posdákou z Truck Trial klub Lom u Tachova. Souboj to byl opravdu velmi vyrovnaný a celá neděle se prakticky nesla v přetahovanou o jednotky až desítky bodů. Víceméně se vše rozhodlo až v poslední sekci, kdy Tomášovi Pražákovi nevyšel výjezd do brány přesně podle představ a zlomil tyčku. Právě za tuto chybu obdržel od komisaře trestné body navíc, které zajistili první výhru naší posádce.

Jan Šebor s Jiřím Vopáleckým potvrdili, že do nové sezóny je nová posádka připravená a připsali si první důltežité body do celkového součtu.

Druhý závod českého truck trialu se koná 24. a 25. května v Mohelnici!

Tvorba internetových stránek Kotous