truck trial, cb-trucktrial.cz, mercedes-benz, unimog

Již tradičně odstartovala nová sezóna českého truck trialu prvním závodem v Milovicích u Nymburka a s potěšením Vám oznamujeme, že jsme tento závod i letos vyhráli a získali tak první drahocenné body do celkového hodnocení poháru. Avšak nepředbíhejme a pojďme se podívat na rekapitulaci samotného závodu.

Do sekce opět jako první

Stává se již pravidlem, že naše posádka vjíždí do první sekci jako první, a proto jsme si již zvykli na nezdary a šlamastiky hned od prvních minut v závodě. Tentokrát to však bylo jiné. I když jsme vjížděli do první sekce jako první, tak jsme na tom vlastně vydělali, jelikož hned v první sekci byly jámy plné bahna, které se nám podařilo projet jako jediným. Ostatní naši soupeři buďto zůstali uvězněni v blátě nebo projeli jen část sekce. Ihned po druhé sekci jsme již měli náskok cca 200 bodů a to díky dalším chybám našich soupeřů. Tento náskok jsme si dokázali udržet prakticky až do konce závodů.

V neděli jsme ujeli distanci

Po sobotní výhře nad bahnem jsme naopak měli v neděli co dělat, abychom nakonec v bahně neskončili. V nedělní sekci (kterou jsme opět jeli jako první), jsme snad měli ještě větší štěstí než v sobotu. Ze začátku jsme sice uvízli v jedné bráně a náklon už byl opravdu tak akorát na hraně všech fyzikálních zákonů. Navíc při popojetí dopředu nebo dozadu se náklon zvětšoval. V této situaci byla naše posádka téměř bezradná, stála na místě a přemýšlela co s touto situací udělat. Nakonec se Janu Šeborovi podařilo přetočit kola tak, aby při couvání nedošlo k převrácení závodního trucku do bahna. Největší zajímavostí na tom je, že naše posádka stála v této bráně 2:57, což bylo na hranici pravidel, jelikož v momentě, kdy závodní vůz stojí v sekci 3 minuty, tak je automaticky ze sekce diskvalifikován. Nakonec jsme měli opravdu veliké štěstí v neštěstí.

Z prvního místa máme samozřejmě radost a už teď se těšíme na další závod!

Tvorba internetových stránek Kotous