truck trial, cb-trucktrial.cz, mercedes-benz, unimog

Konec května se nesl opět ve znamení truck trialu. 24. a 25. května se konala Velká cena Mohelnice, která je součástí Mistrovství České republiky v truck trialu. Na Moravě se tak uskutečnil druhý závod letošní sezóny, který přinesl drobné zklamání našemu týmu.

Závody v Mohelnici u Olomouce se pořádá již několik let a u lidí žijící v okolí je truck trial velmi oblíben. Dukázem toho je každoroční vysoká návštěvnost diváků, během závodního víkendu. Toto pravidlo zůstalo i pro letošní rok, stejně tak jako druhé pravidlo týkající se velmi teplého počasí. Tou smutnější zprávou tohoto závodu bylo, že některé posádky  v kategorii S2 nemohly dorazit a tak se tohoto závodu účastnily pouze tři posádky v naší kategorii. Nechyběli však naši hlavní soupeři Tomáš Pražák/Ondřej Vodička a Bohumír Čáp/Kateřina Ventluková.

Jak již bylo naznačeno, celé závody doprovázelo na konec května velmi teplé počasí. Nebylo to však něco, co by dokázalo posádkám znepříjemnit průběh závodů. Závody začaly i vzhledem k nízké účasti v naší kategorii v poměrně předvídatelném tempu. Od začátku se všechny tři týmy přetahovaly pouze o pár bodů a rozdíly byly vidět pouze v počtu doteků nebo počtu  změn. Větší zlom v průběhu závodu přišel až během sobotního odpoledne, kdy se štěstí bohužel obrátilo na naše soupeře. Konkrétně Tomášovi Pražákovi a Ondřeji Vodičkovi se s velkým štěstím podařilo nasměrovat svůj Unimog do branky, která pro ostatní posádky nebyla jetelná tak, aby byla započtena jako projetá. Stalo se tak, když jejich vůz odskočil ve vedlejším výjezdu a sám se tak nasměroval do této brány. Druhou a velmi podstatnou událostí byl samotný konec prvního závodní dne, kdy se naopak na naší posádku (Jan Šebor/Jiří Vopalecký) přilepila smůla a po výjezdu z poslední brány došlo k chybě, která naše jezdce stála drahocené body a posunula jí až na třetí místo.

Nedělní pokračování už bylo poněkud poklidnější a spíše se čekalo, jestli se na mohelnické motokrosové trati najde ještě nějaká sekce, která by dokázala něčím překvapit a změnit tak vývoj celého závodu. Bohužel pro nás se nic takového nestalo a i přes veškěré usílí, které naše posádka ukazovla až do konce závodu, se nepodařilo stáhnout velký bodový náskok soupeřů, aby skončila alespoň o stupíněk výše. Ze závodu jsme si tak odvezli třetí místo a body do celkového pořadí s tím spojené. Závod vyhrál Tomáš Pražák s Obdřejem Vodičkou na voze Unimog 416 a druhý skončli Bohumír Čáp s Kateřinou Ventlukovou na voze Avia 31D.

Další závod se koná 14. a 15. června, tentokrát na severozápadě Čech. Konkrétně v lomu Mikulovice u Kadaně.

Tvorba internetových stránek Kotous