truck trial, cb-trucktrial.cz, mercedes-benz, unimog

 

 

O víkendu 9. a 10. Června se konal již třetí závod Českého Truck Trialu v letošní sezóně. Závod byl pořádán, pro fanoušky českého truck trialu, ve známé lokalitě, a to v Krásné Lípě u Chomutova. Závod, který nám kromě třetího místa přinesl i první „budku“ v letošní sezóně.

 

 

 

 

Psát o tom, že závod začal v sobotu ráno je nejspíš zbytečné, protože jestli se aspoň trochu zajímáte o truck trial, tak tato informace pro Vás nebude žádnou novinkou, a proto si pojďme popsat prostředí, kde se jelo.

Závod byl pořádán v Krásné Lípě u Chomutova na místní motokrosové trati. Možná Vás napadá otázka, jak může být motokrosová trať vhodná pro truck trial, ale věřte, že když se chce, tak i v podobném prostředí jdou postavit soutěžní sekce tak, aby byly zajímavé jak pro diváky, tak i pro samotné posádky. Nicméně tato lokalita není pro nás nová. Jelo se zde i v minulých letech, ale právě letos nás příjemně překvapila obtížnost většiny sekcí.

Nyní už však k samotnému průběhu závodu. Bohužel Vám musíme oznámit, že hned v první sekci se nám nezadařilo a bohužel jsme našeho Unimoga převrátili. Došlo k tomu při sjezdu, když auto bylo navíc v nepříjemném náklonu. Za normálních okolností by se dalo z této situace ujet, ale v momentě, kdy bylo potřeba přidat plyn, motor „chcípl“ a o auto se postarala už jen gravitace. Následky z tohoto karambolu byly především v podobě trestných bodů, které nás odšouply na poslední místo. Ve zbytku prvního dne jsme se však snažili co nejrychleji dotáhnout naše soupeře, ale to se příliš nevedlo.

Druhý den jsme začali o 100% lépe a to z toho důvodu, že jsme se hned zase neváleli na zemi. Už to však vypadalo, že se budeme muset smířit s posledním čtvrtým místem, ale naštěstí pro nás ke konci závodu se nepovedla zajet jedna ze sekcí naším soupeřům Juliusi Kalašovi se spolujezdcem Martinem Hejkalem, kteří v tu chvíli díky chybám přišli o své třetí místo a my ho tak získali.

Závod sice nedopadl přesně podle našich představ, ale i tak to byl skvělý víkend. Další závod Českého truck trialu se pojede v Kunštátě a to ve dnech 18. a 19. srpna.

 

Tvorba internetových stránek Kotous