truck trial, cb-trucktrial.cz, mercedes-benz, unimog

 

 

 

Ze začátku urputný boj, nevyzpytatelné stromy a zklamaný dojezd posledního závodu letošní sezóny. Takový byl závod v Kladně, Kde se definitivně rozhodlo o našem třetím celkovém místě.

Poslední závod, jak jste mohli vědět z našich stránek se konal první víkend v říjnu (01. – 02.10.) v kladenském lomu Destro. Tato lokalita je mezi místními obyvateli známá díky offroadům, které se zde také konají. Využilo se jak vrcholu štěrkovny, tak i strmé stěny z vnější strany areálu. Tato strana byla porostlá náletovými stromy, což značně komplikovalo posádkám boj o tituly.

Do sekcí se vjelo kolem desáté hodiny v sobotu dopoledne po rozpravě. První fakt, který ovlivňoval závody bylo množství posádek v naší kategorii (S2). Celkem bylo osm posádek, zvláště díky našim kolegům z Německa, kteří navíc utvořili na svém Unimogu 416 dvojposádku a tudíž se jedna sekce jela déle, než na minulých závodech. Další dvojposádka byla utvořena na voze Viza 4×4.

Boj o titul však i přes pomalé tempo závodů začal. Připomínáme, že o boj nebylo do poslední chvíle rozhodnuto. V boji byla naše posádka (Jan Šebor, Jiří Lhota), dále Tomáš Pražák se spolujezdcem Ondřejem Vodičkou ( z Truck Trial klub Lom u Tachova) a Bohumír Čáp se spolujezdkyní Danou Hlínovou ( z Team Avia Future). Na všech posádkách bylo vidět, že chtějí vyhrát republikový titul a nikdo z nich si nedovolil udělat žádnou chybu, zbytečný dotyk, nebo zbytečné couvání. Vše se však rozhodlo v poslední sekci v sobotu. Sekce byla z poloviny zarostlá stromy, které posádky potrápili. Naše posádka do této sekce vjížděla do této sekce jako druhá. Po pěti minutách jsme však byli diskvalifikováni za velké množství změn a připsali jsme si tak obrovské množství trestných bodů, které nás vyřadili z boje o titul. Překročení změn směru bylo způsobeno právě díky stromům, který v sekci byli. Při vyjíždění na správnou pozici před branku se mezi kabinu a korbu zahákly stromy, který nechtěli Unimoga jen tak pustit. Po hvizdu komisařovo píšťalky začalo nekonečné sčítání trestný bodů. V neděli se odjeli bohužel už jen sekce a ty nebyly dostatečně náročné, aby soupeři před námi udělali dostatečně velké chyby. To pro nás znamenalo čtvrté místo ze závodu a celkové třetí místo.

Sezóna 2011 skončila, ale naše aktivita v tomto sportu nikoliv. Doufáme, že i třetí místo bude pro vás dobrým výsledkem a zůstanete našimi fanoušky. Přes zimu budete moci sledovat naše internetové stránky, kde vám budeme dávat informace o přípravě na další sezónu. K dispozice zde bude i pár drobných sestřihů a fotek, které zde ještě nebyli, aby jste se při dlouhých zimních večerech tolik nenudili u vaše počítače.

 

CB- Destrkce Team.

 

 

 

 

 

Tvorba internetových stránek Kotous