truck trial, cb-trucktrial.cz, mercedes-benz, unimog
Truck Trial Kunštát 2011

 

 

 

O víkendu 20. – 21.08 2011 probíhal další závod českého Truck Trialu v Kunštátě na Moravě. Jan Šebor s Jiřím Lhotou se vyvarovali zbytečných chyb a vyjeli si tak další (druhé) první místo v seriálu. Teď už jen doufají, že vedení ČTT bude pořádat ještě jeden závod, aby mohli bojovat o obhajobu titulu z minulého roku.

 


Závod se jel v kunštátské pískovně, kterou mohou příznivci truck trialu znát, jelikož se zde nejelo poprvé. Naše posádka dorazila na místo konání závodu až v noci z pátka na sobotu, protože během cesty měla technický problém na přepravním automobilu. Vše se nakonec podařilo vyřešit a v sobotu se tak mohlo začít jezdit.

Závod byl odstartován v deset hodin dopoledne a Honza s Jirkou startovali do první sekce jako čtvrtí. V průběhu prvního závodního dne se kluci vyvarovali zbytečných, nebo vážných chyb a tvrdě bojovali s Tomášem Pražákem, Ondřeje

m Vodičkou z Truck Trial klub Lom u Tachova a Bohumírem Čápem, Danou Hlínovou z Team Avia Future. Boj byl sice tvrdý, ale s pozitivním výsledkem prvního dne pro náš tým, když po první polovině jsme byli na druhém místě místě.

V neděli, druhý závodní den, se děli neuvěřitelné věci v celém areálu. V jeden okamžik se snad v každé kategorii někdo převrátil, nebo uvýzl se svým vozem v terénu.  To se stalo i v naší kategorii (S2) naším hlavním soupeřům. Bohouš Čáp a Dana Hlínová se svojí Avií uvízli na podvozku a Tomáš Pražák s Ondřejem Vodičkou svůj Unimog převrátili přez střechu. Tato chvíle rozhodla a naši jezdci Honza Šebor, Jiří Lhota jsi už jen ve zbytku závodu dávali pozor na zbytečné chyby a jeli si tak pro druhé první místo v letošní sezóně.

Nyní netrpělivě čekají, zda se bude konat ještě jeden závod v okolí Kladna, jak pořadatelé slibují.

 


Tvorba internetových stránek Kotous