truck trial, cb-trucktrial.cz, mercedes-benz, unimog

O víkendu 6. a 7. října se konal poslední závod Českého Truck Trialu. Tento závod byl pořádán, stejně jako loňský poslední závod, v Kladně a stejně jako minulý rok, se zde rozhodovalo o celkovém vítězi Českého truck trialu a o získání republikového titulu.

 

 

 

První den a první boj o titul

Jelikož se nám poslední dva závody, které se jeli v Černuci a ještě před tím v Kunštátě, nepovedli přesně podle našich představ, přijížděli jsme na poslední závod do Kladna na průběžném druhém místě. První místo v celkovém bodování českého truck trialu zaujímal Julius Kalaš se svým spolujezdcem Martinem Hejkalem. Byli před námi o pouhý bod, a proto do posledního závodu nebylo jasné, kdo si z Kladna odveze republikový titul.

Do první sekce jsme vjížděli opět jako první, ale naštěstí jsme se nenechali ničím zmást a tuto sekci jsme projeli bez sebemenších problémů. Koho však potkala smůla byl Bohumír Čáp společně se spolujezdkyní Danou Zemkovou na voze Avia D31T, kteří se po dlouhé době opět účastnili Českého truck trialu. Právě hned v první sekci jim nastali problémy se spojkou na voze a s tímto problémem se potýkali až do konce prvního závodního dne.

Celkově musím hodnotit první závodní den velice vydařeně. Dokazují to i průběžné výsledky po prvním závodním dni, kdy jsme v sobotu večer odjížděli do depa na prvním místě. Vzhledem k tomu, že náš největší soupeř Julius Kalaš společně s Martinem Hejkalem byli po prvním dni na posledním pátém místě, odjížděli jsme do depa s příjemným pocitem, jelikož titul byl více na dosah.

Druhý den znepříjemnilo počasí

V neděli, druhý závodní den, závod doprovázel déšť s nepříjemnou zimou. Ani mokrý terén však nepřinesl žádné významné události a naše posádka si tak mohla v klidu pohlídat své první místo a s jistotou si dojet pro titul Mistři České republiky pro rok 2012. Oficiální vyhlašování vítězů bude přibližně v listopadu.

Tvorba internetových stránek Kotous