truck trial, cb-trucktrial.cz, mercedes-benz, unimog

Předposlední závod českého Truck Trialu se jel o víkendu 08. – 09. 09. 2012. Pro tento závod byla zajištěna nová lokalita v Černuci, která si připravila pro naší posádku nemilá překvapení.

Na začátku rekapitulace tohoto závodu je však nutné upozornit, že tento závod se pořádal ve stejném termínu, jako poslední závod Europa Truck Trial, kterého se účastní naši největší soupeři Tomáš Pražák s Ondřejem Vodičkou z Truck Trial klub Lom u Tachova a Bohumír Čáp s Danou Zemkovou z Racing Team Avia Future. Evropský Truck Trial je pro obě posádky významnější a tohoto závodu se bohužel neúčastnili.

 

 

V Černuci nakonec třetí

Celkově závody probíhaly dobře. Nová lokalita byla pro Truck Trial více než vhodná. Byla pro Truck Trial přímo ideální. Místní svahy byly zajímavé a soutěžení sekce byly zrádné. Nakonec o tom jsme se přesvědčili na vlastní kůži, ale k tomu později. Nejprve k naší jízdě. Pro tento závod zvolili Jan Šebor společně s Jiřím Lhotou riskantní taktiku. V praxi to znamenalo, že se snažili v soutěžních sekcích projet vše, co v ní viděli (snažili se projet všechny branky, které byly v sekci postaveny). Risk je zisk! I takto by se styl jízdy naší posádky dal nazvat. Bohužel tentokrát tato taktika úplně nevyšla a Honza s Jirkou skončili na tomto závodě třetí.

Tento výsledek byl ovlivněn hlavně situací, kdy naše posádka zariskovala a vjela do branky, z které už nevyjela. Náš Unimog neměl potřebnou sílu, aby překonal černucké bláto, ve kterém byla branka umístěna.

Nyní nás čeká poslední závod, který se jede o víkendu 06. – 07. 10. 2010 v Kladně, kde se opět bude rozhodovat a bojovat o republikový titul.

Tvorba internetových stránek Kotous