truck trial, cb-trucktrial.cz, mercedes-benz, unimog

 

 

 

Od třetího závodu Českého Truck Trialu uběhla už dlouhá doba a bylo načase, aby se v kalendáři objevil další. Tento další, již čtvrtý, závod Českého truck trialu se konal 18. – 19. srpna v Kunštátě na Moravě.

V této lokalitě se závod pořádal i minulou sezónu. Místní pískovna je pro truck trial jako dělaná. Vypovídá o tom i pohled právě do loňského roku, kdy na tomto místě bylo k vidění nejvíce převrácení z celé sezóny. Jednoduše řečeno, auta zde minulý rok padala jako hrušky. Vraťme se ale k závodu, který se jel letos.

 

 

Český Truck Trial – Kunštát 2012

Hned na začátek je zapotřebí připomenout, že tento závod se jel ve stejném termínu, jako se jel závod Europa Truck Trial v rakouském Amstettenu, a tudíž v kategorii S2 (kategorie ve které jezdí i naše posádka) nebyli naši hlavní soupeři. Konkrétně Tomáš Pražák/Ondřej Vodička (s vozem Mercedes-Benz Unimog 416) a Bohumír Čáp/Dana Hlínová (s vozem Avia D31). Právě s těmito soupeři jsme před čtvrtým závodem v Kunštátu měli shodný počet bodů v celkovém pořadí. Nyní už však k samotným závodům.

Sobota – první sekce

V sobotu ráno na nás vyšla řada a do zahajovací sekce jsme vjížděli jako první. Vjížděli jsme do sekce, která samozřejmě nebyla ještě nikým projetá, a terén zde byl opravdu náročný. Další posádky, které jeli tuto sekci až po nás, už měli terén lehčí a mi jsme hned v první sekci dostali nářez od soupeřů v podobě velkého množství trestných bodů. Celkem jsme v této sekci nasbírali 350 trestných bodů. Zbytek dne jsme se sice snažili naše soupeře stáhnout a vlastně se nám to i dařilo, ale vždy to bylo jen o pár bodů, že to na jejich velký náskok prostě nestačilo.

V neděli ráno chyba, která pro nás znamenala konec

Druhý závodní den jsme hned ráno udělali chybu, která pro nás znamenala neoficiální konec tohoto závodu. Podařilo se nám korbou zlomit tyčku brány, do které jsme ještě ani nevjeli a bylo po závodech. V tom okamžiku naši soupeři ucítili šanci po výhře a začali se extrémně snažit. Během dne už tak neudělali žádnou chybu a nám tím pádem nedali šanci, abychom dohnali naší bodovou ztrátu.

V příštím závodě, který se jede 8. – 9. září v Černuci se podobným chybám musíme vyvarovat. Bohužel tento pátý závod v pořadí vedení českého truck trialu naplánovalo opět na datum evropského závodu ve francouzském Calais a i na tomto závodě budou chybět naši největší soupeři. Díky tomu kategorie S2 opět ztratí na své hodnotě, protože opět pojedou pouze tři posádky.

Na závodě v Kunštátě jsme skončili na posledním třetím místě.

 

 

 

 

Tvorba internetových stránek Kotous